Förr i tiden var det inte bara snälla barn som fick besök under december månad, även de stygga barnen fick sitt. De besöktes dock av två olika personer, Tomten för de snälla och Krampus för de stygga.

In folklore, Krampus is a horned, anthropomorphic figure described as ”half-goat, half-demon”,[1] who, during the Christmas season, punishes children who have misbehaved, in contrast with Saint Nicholas, who rewards the well-behaved with gifts.

Enligt traditionen så firas Krampusnacht den 5 december och det är även då PFUS skall fira denna högtid. Vi behöver dock hjälp av er lyssnare att rösta fram vem som skall få besök av Krampus. Vem är… KRAMPUSKIND?!

Gå in och rösta på den du tycker är värd ett besök av Krampus på nedan länk.

https://doodle.com/poll/s32zbiffzmfuhvi2

 

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar