Podkast Friendly Unit Shifter
Podkast Friendly Unit Shifter
#001 - Början på en vacker vänskap.
Laddar in
/

Så som ovan, så ock nedan! Från de mörkaste havsdjupen till kosmos färgsprakande oändlighet utforskar Distonauterna rockrymden på vårt eget gränslöst ofullkomliga vis. Med ölen osäkrad och en fast övertygelse om att aldrig hitta de slutgiltiga svaren kastar vi oss oförskräckt ut i det okända med orden: ”I wanna see some goddamn tits out there!”

Rock and roll

Rockens födelse, som hände någon gång under första delen av 1900-talet, var ett svar på ett förtryck där två kulturer möttes. En födelse som ekar ännu idag, en protest mot det som håller människan i ett eller annat sorts fängelse. Vårt äventyr som tar oss över gränsen från den kända världen, ned till avgrunden för att sedan återkomma med en gåva, denna podcast. Eller något annat som inte låter lika pretentiöst.

So this is rocknroll? I lite it!

Good Riddance – Understood

Filosofi

Ordet filosofi kommer från grekiskan och betyder ”Vän till visdom”. Innan Sokrates, vidare genom Plato och Aristoteles, fram till idag har människor funderat på de djupa frågorna, ”Vad är tid?”, Vad är sanning?” och naturligtvis ”Vad är meningen med livet?” Likt de tre vise männen kommer vi med guld, rökelse och myrra, dock i form av öl.

Knowledge by itself, without deep wisdom, ends up becoming despair

Ram Dass

Andlighet

Gott ist tot! utropade Friedrich Nietzsche i boken Den glada vetenskapen 1883 och här i västvärlden sitter det i väggarna, i taket och i golvet. Vad händer med människor, som efter tiotusentals år haft en nära kontakt med det obeskrivliga, det onämnbara, som lever utan anden, enbart som en fysisk varelse, en individ mitt bland en massa andra individer? I denna podcast kommer du nog inte få svar på denna fråga men låt oss göra plats för något mystiskt, det som finns bakom andedräkten.

Luminous beings are we, not this crude matter. 

Yoda

Komik

Det finns forskning på att skratt kanske inte förlänger livet men gör det ofantligt mycket bättre. Vi är inga ståuppkomiker som rest land och rike runt för att låta människor skratta bort vardagens ok, vi har dock under våra liv spelat komiker för varandra och utmanat vår omgivning att dra på smilbanden. Det finns ingenting negativt med att skratta, möjligt medan du kör bil, så låt oss skratta tillsammans.

When someone comes along and expresses him or herself as freely as they think, people flock to it. They enjoy it.

Joe Rogan

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar